Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Hidden Figures (2016)!



Τρεις γυναίκες δουλεύουν στη NASA και η κάθε μία θα αποτελέσει κομμάτι της ιστορίας, που μόλις τώρα θα δει το φως της δημοσιότητας. Η Katherine Johnson (Taraji P. Henson) από πολύ μικρή έδειξε την ιδιαίτερη έφεση και ικανότητά της στα μαθηματικά, και έφτασε να γίνει μέλος της ομάδας που «δημιούγησε τα μαθηματικά που δεν υπήρχαν» και κατάφεραν να στείλουν τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι. Η Mary Jackson (Janelle Monae) ήταν από τις πρώτες γυναίκες που πήρε πτυχίο μηχανικού από το πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως μηχανικός στη NASA, ενώ η Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) ήταν η γυναίκα που χειρίστηκε τον πρώτο υπολογιστή της NASA και υπεύθυνη του αντίστοιχου τμήματος.
Η ταινία παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία αυτών των τριών γυναικών και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε για το πόσα ακόμα δε γνωρίζουμε για την ιστορία, αλλά και να καταλάβουμε πόσα μπορούμε να καταφέρουμε αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις και εργαστούμε όλοι μαζί.
Ο ρυθμός της ταινίας είναι αρκετά γρήγορος και ανάλαφρος, παρά της βαρύτητας και σημαντικότητας του θέματος. Από τις ερμηνείες ξεχωρίζουν αυτές των τριών πρωταγωνιστριών, ενώ στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμα και οι Kevin Costner, Kirsten Dust, Jim Parsons, Glen Powell και Mahershala Ali.









*7,5/10
 
Trivia:

  • Η Taraji P. Henson κατάφερε να συναντήσει την Katherine Johnson λίγο πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα και να συζητήσει μαζί της. Εκείνη ήταν 98 ετών και της ανέφερε ότι ήταν μόλις 14 ετών όταν αποφοίτησε από το σχολείο και 18 όταν τελείωσε το πανεπιστήμιο. Αφού είδε την ταινία, επαίνεσε την ερμηνεία της Taraji P. Henson, αλλά εντυπωσιαζόταν ακόμα με το γεγονός ότι κάποιος θα ήθελε να κάνει ταινία τη ζωή της.
  • Ο John Glenn ζήτησε πράγματι από την Katherine Johnson να ελέγξει τους αριθμούς, αλλά λίγες μέρες πριν την εκτόξευση, όχι κατά την αντίστροφη μέτρηση.


*Πηγές: imdb.com, google.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου