Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Deadpool (2016)!



Ο Wade είναι ένας ιδιαίτερος, προκλητικός άνθρωπος, που ανήκει σε μία ομάδα που παίρνει το νόμο στα χέρια της, τρομάζει, σκοτώνει ακόμα, όσους διαπράττουν βία, απάτη ή έγκλημα. Όταν μαθαίνει πως δυστυχώς πάσχει από καρκίνο στο τελευταίο στάδιο, αποφασίζει να συμμετέχει σε μία πειραματική θεραπεία μιας ομάδας που δίνει υπερδυνάμεις στους ανθρώπους. Η μετάλλαξη θα είναι επιτυχής, αλλά η σκληρότητα της θεραπείας και η διαμάχη του με τον υπεύθυνο του προγράμματος θα καταστρέψει το δέρμα του. Τώρα, το μόνο που ζητά είναι εκδίκηση από όσους τον έβλαψαν και κυρίως από τον υπεύθυνο του προγράμματος που υποτίθεται πως έχει την θεραπεία για να μπορέσει να γυρίσει κοντά στην αγαπημένη του.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον Deadpool… Ένας αντιήρωας, ένας από τους πιο προκλητικούς χαρακτήρες αποκτά τη δική του ταινία. Μία ταινία με πάρα πολύ καλά εφέ, με ιδιαίτερο και σε μεγάλες ποσότητες χιούμορ και τον Ryan Reynolds σε μία καλή ερμηνεία. Και ενώ όλα έως εδώ καλά… υπάρχει και μία «μικρή» λεπτομέρεια. Η ταινία έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη τόσο εξαιτίας των πολύ βίαιων σκηνών αλλά και εξαιτίας του σκληρού λεξιλογίου που χρησιμοποιεί, κάτι που είχε ήδη φανεί από το trailer. Ταράζει τα νερά στις ταινίες δράσης με έναν τελείως διαφορετικό ήρωα από όσους έχουμε δει, αλλά και σκηνοθετική προσέγγιση. Αυτοσαρκάζεται και σχολιάζει κάθε στιγμή, μιλά άμεσα στην κάμερα και στους θεατές (που είναι ίσως και το μεγαλύτερο ατού του). Με αρκετές πετυχημένες στιγμές χιούμορ αλλά από ένα σημείο και μετά ξεφεύγει τόσο στο χιούμορ του όσο και στο σενάριο, το οποίο δεν κλιμακώνεται τόσο όσο η υπόλοιπη ταινία αφήνει να εννοηθεί. Θέλει να κάνει την ανατροπή και την κάνει, αλλά δεν καταφέρνει να μη χαθεί στην υπερβολή, που ήδη από μόνος του έχει ο χαρακτήρας. Ακριβώς εξαιτίας του πληθωρικού και δυναμικού χαρακτήρα του, θα μπορούσε ίσως η υπερβολή στα υπόλοιπα στοιχεία να μετριαστεί ή να εξισορροπηθεί.
Για όσους τους αρέσουν οι ταινίες δράσης και υπερηρώων είναι μία ανατρεπτική ταινία, με μεγάλες δόσεις χιούμορ, τον Ryan Reynolds στην καλύτερη ερμηνεία του ως υπερήρωα ως τώρα και ενδιαφέρουσα σκηνοθετική προσέγγιση. Πρόκειται όμως και για μία ταινία υπερηρώων για ενήλικες, με προκλητικό λεξιλόγιο και χιούμορ, αλλά και αρκετές βίαιες σκηνές. Η ταινία αφήνει και υπονοούμενα για ένα δεύτερο μέρος.
*6,8/10

 Trivia:

  • Ο Ryan Reynolds δήλωσε πως αυτός θα είναι ο τελευταίος υπερήρωας που θα υποδυθεί, αλλά δεν απέκλισε το ενδεχόμενο και για ένα δεύτερο μέρος ή συμμετοχές ως Deadpool σε άλλες ταινίες.
  • Το κοστούμι του Deadpool αρχικά ήταν φτιαγμένο με ενίσχυση στα σημεία των μυών εσωτερικά αλλά στη συνέχεια έπρεπε να το αλλάξουν καθώς ο Ryan Reynolds ήταν αρκετά μυώδης και τον έκανε να φαίνεται υπέρβαρος. Το κοστούμι μετά το τέλος των γυρισμάτων το κράτησε ο Ryan Reynolds και δεν άφησε κανέναν να το πάρει.
  • Η ταινία γυρίστηκε σε 48 μέρες και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο Ryan Reynolds επισκέφτηκε το Make a Wish ως Deadpool.
  • Είναι η πέμπτη φορά που ο Ryan Reynolds υποδύεται έναν υπερήρωα.
  • Η ταινία είχε τον μικρότερο προϋπολογισμό από τις ταινίες X-Men, Iron Man, Avengers και Captain America.

 *Πηγές: imdb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου