Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

The Little Prince / Ο Μικρός Πρίγκιπας (2015)!



Το κλασσικό έργο του Antoine de Saint-Exupery μεταφέρεται με μία μικρή διασκευή στη μεγάλη οθόνη! Με μία σύγχρονη ματιά, αλλά και με σεβασμό και νοσταλγία στο πρωτότυπο έργο, ο Μικρός Πρίγκιπας ζωντανεύει μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού.
Ένα μικρό κοριτσάκι μετακομίζει μαζί με τη μαμά της σε ένα νέο σπίτι που βρίσκεται δίπλα από ένα φαινομενικά ερειπωμένο σπίτι. Σε ένα σπίτι που ζει ένα ιδιόρρυθμος ηλικιωμένος πιλότος. Η μητέρα της μικρής είναι μία εργαζόμενη γυναίκα που αγωνιά για το μέλλον της κόρης της και το δικό της. Δουλεύει πολλές ώρες την ημέρα και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα. Το γεγονός αυτό την οδηγεί να γίνει ιδιαίτερα πιεστική με την κόρη της. Η μικρή θέλει να μην απογοητεύσει τη μητέρα της αλλά ταυτόχρονα να ζήσει και την παιδική της ηλικία. Τότε ο πιλότος αρχίζει να της αφηγείται την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα και του μαγικού του κόσμου.
Με ωραία γραφικά και εφέ, συναντάμε όλους τους γνωστούς ήρωες και γνωρίζουμε καινούργιους. Με ωραία μηνύματα και νοσταλγική διάθεση. Το μόνο ίσως αδύναμο σημείο κατά τη γνώμη μου είναι η λίγο παραπάνω επεξήγηση των αλληγοριών που γίνονται στο δεύτερο μέρος της ταινίας.  Παρόλα αυτά, δεν παύει να είναι μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων της χρονιάς και μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές του κλασσικού λογοτεχνικού έργου. Μία τρυφερή ταινία για μικρούς και μεγάλους, με τις φωνές των Rachel McAdams, Benito del Toro, Paul Rudd, Marion Cotillard, James Franco, Mackenzie Foy, Jeff Bridges, Paul Giamatti, Albert Brooks, Ricky Gervais, Vincent Cassel και σκηνοθεσία του Mark Osborne.
 
*7,5/10
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου