Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Festival de Cannes 2013! Οι απονομές των βραβείων!


To 66o Φεστιβάλ των Καννών έφτασε στο τέλος του με τα βραβεία να μοιράζονται από τον φετινό πρόεδρο της επιτροπής Steven Spielberg. Το πολύπαθο φέτος Φεστιβάλ, καθώς εκτός από τις ταινίες και την λάμψη στο επίκεντρο βρέθηκε και για τις δύο μεγάλες κλοπές κοσμημάτων, αλλά και την επίθεση με όπλο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής!
Στο διαγωνιστικό μέρος τώρα, το μεγάλο βραβείο Palme D'or (Χρυσός Φοίνικας) παρέλαβε ο Abdellatif Kechiche, μαζί με τις Adele Exarchopoulos και Lea Seydoux για την ταινία "La vie d' Adele", θέλοντας ίσως έτσι το Φεστιβάλ να περάσει κι ένα μήνυμα σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία. Το βραβείο Καλύτερης ηθοποιού, κάνοντας την ανατροπή, απέσπασε η Berenice Bejo για την ταινία "Le passe", ενώ Καλύτερου ηθοποιού απέσπασε ο Bruce Dern για την ταινία "Nebraska" του Alexander Payne. Το βραβείο Grand Prix απέσπασε η ταινία "Inside Llewyn Davis" των αδερφών Ethan και Joel Coen, το βραβείο Σκηνοθεσίας πήγε στον Amat Escalante για την ταινία "Heli" και Καλύτερου Σεναρίου στον Jia Zhangke για την ταινία "A touch of skin". Το βραβείο της Επιτροπής πήγε στην ταινία "Like father, like son" του Kore-Eda Hirokazu. Το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα για Ταινία Μικρού Μήκους απέσπασε η ταινία "Safe" του Moon Byoung-gon.
Στην κατηγορία Un Certain Regard το Βραβείο απέσπασε η ταινία "L'image manquante" του Rithy Panh, το Βραβείο της Επιτροπής η ταινία "Omar" του Hany Abu-Assad, το Βραβείο των Σκηνοθετών η ταινία "L'inconnu du lac" του Alain Guiraudie, το βραβείο A Certain Talent η ταινία "La jaula de oro" του Diego Quemada-Diez, ενώ το βραβείο Avenir η ταινία "Fruitvale station" του Ryan Coogler.
Στην κατηγορία Cinefondation το πρώτο βραβείο απέσπασε η ταινία "Needle", το δεύτερο η ταινία "En attendant le degel" και το τρίτο οι ταινίες "In the fishbowl" και "Pandas". Τέλος, το βραβείο Camera D'or απέσπασε η ταινία "Ilo Ilo" του Anthony Chen.

*Πηγές: Festival-cannes.fr

The Great Gatsby!


Υπόθεση: Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο πλούσιος και μυστηριώδης κύριος Gatsby ανοίγει το σπίτι του κάθε Σαββατοκύριακο για όλη την πόλη διοργανώνοντας θρυλικά, πλούσια και ξέφρενα πάρτι! Κανείς όμως δεν τον γνωρίζει πραγματικά, καθώς ο μοναδικός του σκοπός είναι να ξανακερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του Daisy.

Η σύγχρονη οπτική και remake της ταινίας του 1974 με τον Robert Redford. Ένας άντρας που είχε όνειρο από μικρός να ξεφύγει από την ίδια του τη ζωή, είχε ένα φανταστικό όνειρο, το οποίο ήταν αποφασισμένος να κερδίσει με κάθε τρόπο. Όταν στη ζωή του μπαίνει η Daisy το όνειρο αποκτά στόχο και σκοπό και προσωποποιείται στο πρόσωπό της. Οι συνθήκες όμως αλλάζουν και αναγκάζεται να απομακρυνθεί από την αγαπημένη του. Πέντε χρόνια μετά, επιστρέφει για να κερδίσει την καρδιά της και να "ξαναζήσει" το παρελθόν από την αρχή ώστε να μπορέσει να το διορθώσει. Δίπλα του, και μοναδικός του φίλος, στην προσπάθειά του να φτάσει εκείνο το "πράσινο φως" βρίσκεται ο νεαρός Nick. 
Ο σκηνοθέτης Baz Luhrmann ("Moulin Rouge", "Australia", "Romeo and Juliet") επιστρέφει ξανά με μία ταινία που βάζει στο επίκεντρο την εικόνα. Είναι φανερό πως στην ταινία η εικόνα παίζει κυρίαρχο ρόλο. Αρκετά "φαντεζίστικη", πλούσια, γεμάτη από χρώματα, λάμψη και γρήγορες εναλλαγές, αλλά και αρκετά "στιλιζαρισμένη". Όλα είναι τόσο προσεκτικά τοποθετημένα και στημένα στο "κάδρο" ώστε να δημιουργούν το "τέλειο" πλάνο. Αν και ποιοτικά εξαιρετική, η όλη αυτή προσπάθεια από κάποιο σημείο και μετά αρχίζει να γίνεται φανερή στην οθόνη και ίσως κουράσει. Πολύ καλός και αρκετά ενδιαφέρων είναι ο συνδυασμός της σύγχρονης αμερικανικής μουσικής σκηνής (Beyonce, Jay-z, Lana Del Rey, Will i am, Fergie) με τις εικόνες από τις αρχές της δεκαετίας του 1920. Τα κοστούμια και τα σκηνικά ζωντανεύουν αυτόν τον κόσμο και βοηθούν να λειτουργήσουν μέσα σε αυτόν.
Ο Leonardo DiCaprio καταφέρνει να πάρει "πάνω" του την ταινία, "ατσαλάκωτος" και "εύθραυστος" ταυτόχρονα ως ρόλος, κερδίζει τις εντυπώσεις. Αρκετά καλός είναι και ο εγωιστής, ερωτύλος, απατημένος σύζυγος Tom, από τον Joel Edgerton, καθώς από τους δεύτερους ρόλους και η ερωμένη του Myrtle από την Isla Fisher. Συμπαθητική είναι και η προσπάθεια των Carey Mulligan και Tobey Maguire, αν και δεν καταφέρνουν πάντα να κλέψουν τα βλέμματα. 
Η ταινία είναι φανερά φτιαγμένη και στημένη με τέτοιο τρόπο για το κοινό και το θέαμα, θυμίζοντας κάτι από τις τεχνικές των πρώτων ταινιών του Hollywood. Καταφέρνει, κυρίως μέσω του Leonardo DiCaprio, να δώσει ένα μεγαλύτερο βάθος και θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη, αν το σασπένς και η ένταση δεν μειώνονταν από την λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε αφήγηση σε κάποια σημεία.

Trivia:
  • Ο Leonardo DiCaprio και ο Tobey Maguire είναι φίλοι από παιδιά και αυτή είναι η πρώτη ταινία που εμφανίζονται μαζί, μετά την ταινία Don's Plum (2001)
  • Η ταινία καθυστέρησε μετά από ατύχημα του σκηνοθέτη, όταν μία κάμερα τον χτύπησε στο κεφάλι.
  • Ο σερβιτόρος δίπλα στον Nick όταν γνωρίζει τον J. Baker λέγεται Baz Luhrmann.
  • Είναι η πρώτη εμφάνιση του Amitabh Bachchan σε ολοκληρωτικά αγγλόφωνη ταινία.
  • Η χαρακτηριστική έκφραση του Gatsby "old sport" ακούγεται 40 φορές μέσα στην ταινία.
  • Παρόλο που η ταινία διαδραματίζεται το 1922, το κίτρινο αμάξι του Gatsby είναι του 1929.
  • Στην ταινία εμφανίζονται να είναι υπό κατασκευή τα κτήρια Chrysler και Empire State, όμως το πρώτο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1928 και το δεύτερο το 1930.
  • Όταν ο Gatsby αναφέρει τα ταξίδια του, αναφέρεται και στην Κωνσταντινούπολη αποκαλώντας την Istambul, όμως η μετονομασία της πόλης έγινε το 1930.
*Πηγές: imdb.com

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

We're the Millers! Το sexy στριπτίζ της Jennifer Aniston!

Δείτε το trailer: We're the Millers

Ένας dealer ναρκωτικών πρέπει να μεταφέρει μία τεράστια ποσότητα έξω από τα σύνορα, στο Μεξικό. Για να καταφέρει να περάσει απαρατήρητος αποφασίζει να δημιουργήσει μία "ψεύτικη οικογένεια". Σε αυτό θα ζητήσει τη βοήθεια μίας στρίπερ, μίας επαναστατημένης νεαρής κι ενός μαζεμένου αγοριού. 
Στην κωμωδία πρωταγωνιστούν οι Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Emma Roberts, Ed Helms, Kathryn Hahn και Will Poulter. Το σενάριο είναι του Bob Fisher και η σκηνοθεσία του Rawson Marshall Thurber.
Στο trailer πάντως τις εντυπώσεις κλέβει το εντυπωσιακό στριπτίζ της Jennifer Aniston!
Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Αυγούστου του 2013!

*Πηγές: youtube.com

Blood Ties! Mila Kunis, Clive Owen και η αμερικανική προφορά της Marion Cotillard!

Δείτε το trailer: Blood Ties
Στη δεκαετία του 1970 δύο αδέρφια βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά του νόμου! Ο ένας μόλις έχει αποφυλακιστεί και ο άλλος είναι αστυνομικός. Και οι δύο θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τη σχέση τους και να βρουν τις ισορροπίες τους!
Η νέα ταινία του Guillaume Canet με πολλά μεγάλα ονόματα στο cast: Clive Owen, Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldana, Billy Crudup, Matthias Schoenaerts, James Caan.
Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ στις αίθουσες αναμένεται το χειμώνα.

 *Πηγές: youtube.com

Don Jon! Scarlett Johansson και Joseph Gordon-Levitt στη νέα κωμωδία!

Δείτε το trailer: Don Jon
Ένας εργένης του New Jersey που ζει έντονα τη ζωή του και ενδιαφέρεται μόνο για το σώμα του, τη γυμναστική του, το σπίτι του, το αμάξι του, την οικογένειά του, την εκκλησία του, τους φίλους του, τις κοπέλες του και...τις αισθησιακές ταινίες! Όλα όμως θα αλλάξουν όταν στη ζωή του θα μπει η γοητευτική Barbara και η Esther, που θα τον κάνουν να αναθεωρήσει τις συνήθειές του!
Πρόκειται για τη νέα κωμωδία που έγραψε, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Joseph Gordon-Levitt, μαζί με την Scarlett Johansson και την Julianne Moore! Στο trailer σε φιλική συμμετοχή/πέρασμα βλέπουμε και την Anne Hathaway και τον Channing Tatum! Η ταινία θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2013.


*Πηγές: youtube.com

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

August:Osage Country! Meryl Streep και Julia Roberts στο πρώτο trailer της ταινίας!

Δείτε το trailer: August: Osage Country
Ένα περίπου χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση για την ταινία και οι πρώτες εικόνες είναι επιτέλους εδώ! Οι δύο "οσκαρικές" κυρίες μαζί στην μεγάλη οθόνη! 

Μετά την αυτοκτονία του πατέρα, η οικογένεια μαζεύεται όλη μαζί, κάτω από την κυρίαρχη παρουσία της μητέρας. Οι σχέσεις μπαίνουν υπό εξέταση, καθώς ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα, με επίκεντρο τη σχέση μεταξύ της μητέρας Violet και της κόρης Barbara.
Η ταινία βρίσκεται ανάμεσα στο δράμα και την υπαρξιακή κωμωδία.
Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Tracy Letts που ανέβηκε το 2007 στο Broadway και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, με τον George Clooney να βρίσκεται ανάμεσα στους παραγωγούς, τον John Wells στη θέση του σκηνοθέτη και μεγάλα ονόματα στο καστ: Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Juliette Lewis, Abigail Breslin, Dermot Mulroney, Chris Cooper, Margo Martindale.
Η ταινία θα βγει τον Νοέμβριο στις αμερικανικές αίθουσες.

*Πηγές: youtube.com

Σάββατο 4 Μαΐου 2013