Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Silver Linings Playbook! Bradley Cooper και Jennifer Lawrence!

Δείτε τα trailers: Silver Linings Playbook trailer, Silver Linings Playbook trailer 2

Μία νέα δραματική κομεντί που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα και έχει ήδη διακρίσεις!
Ο Pat βγαίνει εκτός εαυτού όταν βρίσκει τη γυναίκα του να τον απατά. Το αποτέλεσμα; Να περάσει ένα χρονικό διάστημα σε ψυχιατρική κλινική. Όταν βγαίνει, μετακομίζει στο σπίτι των γονιών του, για να ξεπεράσει το διαζύγιό του. Εκείνος, όμως, δε φαίνεται να είναι έτοιμος να προχωρήσει. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Tiffany, μία κοπέλα που έχει να αντιμετωπίσει κι εκείνη τα δικά της σοβαρά προβλήματα! Ο ένας θα βοηθήσει τον άλλον με το δικό του τρόπο.
Η βασισμένη στο βιβλίο του Matthew Quick ταινία έχει τους καλύτερους οιωνούς, αφού έχει ένα πολύ δυνατό καστ, έναν καλό σκηνοθέτη και ήδη μια σημαντική διάκριση στο Φεστιβάλ του Τορόντο, καθώς απέσπασε το Βραβείο Κοινού! Η ταινία αναμένεται να είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες της χρονιάς.
Πρωταγωνιστούν: Bradley Cooper ("Hangover", "Limitless"), Jennifer Lawrence ("The Hunger Games", "Winter's Bone"), Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker, Julia Stiles.
Σκηνοθεσία: David O. Russell ("The Fighter")
Σενάριο: Matthew Quick, David O. Russell


 *Πηγές: youtube.com, imdb.com

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

The Guilt Trip! First clip: Η Barbra Streisand επιστρέφει!


H Barbra Streisand επιστρέφει στην κωμωδία με την ταινία The Guilt Trip
Ο Andy (Seth Rogen) αποφασίζει να πάρει σ'ένα επαγγελματικό ταξίδι μαζί τη μητέρα του (Barbra Streisand). Θα φανεί σοφή η απόφασή του;
Πρωταγωνιστούν: Barbra Streisand, Seth Rogen, Adam Scott, Yvonne Strahovski, Colin Hanks, Casey Wilson, Dale Dickey.
Σκηνοθεσία: Anne Fletcher (Step Up, 27 dresses, The Proposal)
Σενάριο: Dan Fogelman

Δείτε το πρώτο clip: The Guilt Trip first clip

H ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις αμερικανικές αίθουσες τα Χριστούγεννα. Η επίσημη ημερομηνία για την Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.


*Πηγές: yahoo.com, imdb.com

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Life Of Pi! Νέο trailer με μοναδικές εικόνες!

Δείτε το trailer: Life of Pi



Το δεύτερο trailer της ταινίας Life Of Pi είναι εδώ! Η αισθητική των εικόνων και η φωτογραφία είναι πολύ καλή, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα! Ας ελπίσουμε το ίδιο αποτέλεσμα να έχει και το σύνολο της ταινίας του Ang Lee!


*Δείτε το πρώτο tailer:  Life of Pi first trailer

*Πηγές: youtube.com

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Gambit! Trailer

Δείτε το trailer: Gambit 2012


Μία νέα κωμωδία με τους Colin Firth, Cameron Diaz, Alan Rickman, Stanley Tucci και Cloris Leachman έρχεται, σε σενάριο των Ethan και Joel Coen και σκηνοθεσία του Michael Hoffman.
Ο Harry (Colin Firth) προσπαθεί να πουλήσει έναν ψεύτικο πίνακα του Μονέ στο "αδιόρθωτο" αφεντικό του Lionel (Alan Rickman). Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα "δόλωμα", που θα το βρει στο πρόσωπο της "cowboy"- απρόβλεπτης PJ Puznowski (Cameron Diaz). Το σχέδιο είναι τέλειο, μέχρι τη στιγμή που (φυσικά) τα πράγματα αρχίζουν να "μπερδεύονται" ανάμεσά τους.
 Η αλήθεια είναι ότι η ταινία έχει πολλά κλισέ και οι εικόνες του trailer διχάζουν. Όμως, τα ονόματα των πρωταγωνιστών και των συντελεστών δεν παύουν να τραβούν την προσοχή.












*Πηγές: youtube.com, imdb.com

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Les Miserables: Οι "Άθλιοι" ανεβάζουν κι άλλο τις προσδοκίες!

Δείτε το video: Les Miserables Extended first look

Στις νέες εικόνες από τα γυρίσματα που δημοσιεύτηκαν, οι "άθλιοι" τραγουδούν ζωντανά! Ο σκηνοθέτης Tom Hooper αποφάσισε να "ζωντανέψει" το μιούζικαλ, βάζοντας τους ηθοποιούς να τραγουδούν κατά τη διάρκεια των σκηνών, με τη συνοδεία ενός πιάνου! Οι ηθοποιοί δεν έχουν ηχογραφήσει τα τραγούδια, όπως συνηθίζεται στα μιούζικαλ, αλλά τραγουδούν και ηχογραφούν με βάση το συναίσθημα της σκηνής, δίνοντάς τους, όπως οι ίδιοι λένε, την ελευθερία που επιθυμούν. Οι περισσότεροι ηθοποιοί (Hugh Jackman, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Helena Bonham Carter) έχουν δείξει δείγματα στο παρελθόν ότι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για ένα τέτοιο ρίσκο! Οι εικόνες από τα γυρίσματα έχουν πολύ ενδιαφέρον! Το "πείραμα" και η καινοτομία αυτή αλλάζει τα δεδομένα και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για μία από τις πιο συζητημένες ταινίες της χρονιάς! Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 20 Δεκεμβρίου!












*Πηγές: imdb.com

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Stars In Shorts! Όλοι...σε ένα! Trailer

Δείτε το trailer: Stars in Shorts


Η ShortsHD παρουσιάζει το Stars in Shorts, επτά ταινίες μικρού μήκους σε μία μία, με πολλά μεγάλα ονόματα! Colin Firth, Keira Knightley, Judi Dench, Tom Hiddleston, Julia Stiles, Wes Bentley, Kenneth Branagh, Jesse Tyler Ferguson, Lily Tomlin, Jason Alexander, Jennifer Morrison, Sarah Paulson.
Οι τίτλοι των ταινιών είναι: After School Special, Friend Request Pending, Not Your Time, Prodigal, Sexting, Steve και The Procession.
Οι ταινίες θα αρχίσουν να προβάλλονται στους αμερικανικούς κινηματογράφους από τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμες και από το iTunes.

*Πηγές: youtube.com, starsinshorts.com

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Lincoln! First Trailer

Δείτε το trailer: Lincoln


Το πρώτο trailer του Lincoln είναι επιτέλους εδώ! Ο Daniel Day-Lewis ως Abraham Lincoln (με μεταμόρφωση που εντυπωσιάζει), η σκηνοθετική υπογραφή του Steven Spielberg και τα ονόματα των Tommy Lee Jones, Sally Field, Joseph Gordon-Levitt, John Hawkes και πολλών ακόμη, αποτελούν δέλεαρ και δημιουργούν πολλές προσδοκίες για αυτήν την ταινία! Από τις πρώτες ακόμη εικόνες έχουν ξεκινήσει οι φημολογίες για την παρουσία της στα Oscars!
Το σενάριο επικεντρώνεται κυρίως στο τελευταίο διάστημα της προεδρίας του Lincoln, ενώ ήδη από το trailer γίνεται φανερή η τάση του σκηνοθέτη για δημιουργία "προτύπου", συγκίνηση και αφύπνιση του αμερικανικού, κυρίως, αισθήματος. Πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή και σίγουρα θα είναι μία από τις ταινίες της χρονιάς που θα ξεχωρίσουν.
Η πολυαναμενόμενη ταινία θα κάνει το ντεπούτο της στις 16 Νοεμβρίου στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες.




*Πηγές: imdb.com

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Fried Green Tomatoes (Πράσινες Τηγανητές Ντομάτες)! (1991)

Δείτε το trailer: Fried Green Tomatoes

Υπόθεση: Η Evelyn αντιμετωπίζει προβλήματα με το γάμο της. Ο μοναδικός άνθρωπος που δείχνει να καταλαβαίνει τα προβλήματά της και να τη βοηθά, είναι η Ninny, μία ηλικιωμένη γυναίκα. Η ιστορία της Idgie και της Ruth, δύο γυναικών στις δεκαετίες 1920 και 1930, που η Ninny αφηγείται στην Evelyn, καταφέρνει να την "αγγίξει" και να επηρεάσει την εικόνα που η ίδια έχει για τον εαυτό της.

Πρωταγωνιστούν: Kathy Bates, Jessica Tandy, Mary Stuart Masterson, Mary-Louise Parker, Stan Shaw, Cicely Tyson, Gailard Sartain, Chris O'Donnell, Gary Basaraba.
Σκηνοθεσία: Jon Avnet      Σενάριο: Fannie Flagg, Carol Sobieski.


Μία ταινία σε δύο χρόνους, καθώς βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1990, όμως η "καρδιά" της ταινίας βρίσκεται στις δεκαετίες 1920 και 1930. Η Idgie είναι ένα ατίθασο και ανήσυχο πνεύμα, με μοναχικά παιδικά χρόνια. Η Ruth είναι ένα παιδί της "καλής κοινωνίας" που βρίσκει την περιπέτεια στο πλευρό της Idgie. Η Evelyn είναι μία γυναίικα με δυσκολίες στο γάμο της και χαμηλή αυτοπεποίθηση, που βρίσκει την κατανόηση και την έμπνευση που ζητά στο πρόσωπο της Ninny, μιας ηλικιωμένης αλλά γεμάτης ζωή γυναίκας. Το έργο βασίζεται στο βιβλίο της Fannie Flagg "Fried Green Tomatoes At the Whistle Stop Cafe"
Μία ταινία για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φιλία και με αρκετές αναφορές σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα της δεκαετίας του 1930 (και όχι μόνο). 
Η κάθε μία ερμηνεία των πρωταγωνιστριών μοιάζει να ξεχωρίζει και να κατέχει το δικό της ξεχωριστό κομμάτι στην ταινία. Χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές, αλλά με έντονες και ανθρώπινες ερμηνείες καταφέρνουν να δημιουργήσουν ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Η σκηνοθεσία είναι λιτή, αλλά αναδεικνύει με καλό τρόπο το σενάριο και το συναίσθημα, κάνοντας ακόμα και σκληρές σκηνές να φαντάζουν περισσότερο ήπιες μέσα στο έργο. Σίγουρα υπάρχουν και κάποιες "αδύναμες" σκηνοθετικές στιγμές, καθώς και σεναριακές ανακολουθίες, αλλά βρίσκονται σε πολύ μικρό βαθμό και χάνονται σχεδόν στο σύνολο του έργου και των ερμηνειών.


Trivia:
Η ταινία έχει προταθεί για δύο Oscars (Best Actress in a Supporting Role- Jessica Tandy, Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published- Fannie Flagg και Carol Sobieski), τρεις Golden Globes (Best Motion Picture - Comedy/Musical, Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Comedy/Musical- Kathy Bates, Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture- Jessica Tandy) και πολλά ακόμη βραβεία.
Η Mary Stuart Masterson (Idgie) πραγματοποίησε όλες τις σκηνές με τις μέλισσες μόνη της, καθώς η κασκαντέρ (stunt double) παραιτήθηκε το τελευταίο λεπτό.
Το πρώτο  μέρος της μεταφοράς του βιβλίου σεναριακά έγινε από την Carol Sobieski, όμως οι παραγωγοί και ο σκηνοθέτης θεώρησαν ότι δεν ανταποκρινόταν ακριβώς σ' αυτό που ήθελαν για την ταινία. Σείρα είχε η Fannie Flagg, συγγραφέας και του ομότιτλου βιβλίου, να συνεχίσει, αλλά λόγω μειωμένου προϋπολογισμού έφτασε μόλις στις 70 σελίδες. Ο σκηνοθέτης Jon Avnet αναγκάστηκε να αναλάβει ο ίδιος και τη συγγραφή του screenplay, κάτι που τον απασχόλησε για τρία χρόνια, έχοντας φυσικά ως σύμβουλο και την συγγραφέα.
Έμπνευση για το Whistle Stop Cafe αποτελεί το Irondale Cafe, που βρίσκεται στο βορειο-ανατολικό Birmingham.
Η σεναριογράφος Fannie Flagg εμφανίζεται στην ταινία ως "δασκάλα" της Evelyn.
Η σεναριογράφος ήταν στενή φίλη με την Mary Kay Ash, της εταιρίας Mary Kay Cosmetics. Γι' αυτό και όταν η Evelyn αποφασίζει να γίνει σύμβουλος ομορφιάς στο αυτοκίνητο βλέπουμε την επιγραφή Mary Kay.
Υπάρχει στην πραγματικότητα το Whistle Stop Cafe, βόρεια της Macon Georgia. Μετά την επιτυχία της ταινίας, το σκηνικό της έχει παραμείνει ως τουριστική ατραξιόν.
Αν και στο βιβλίο αφήνεται να εννοηθεί ότι η Idgie και η Ruth είχαν κάτι παραπάνω από μία φιλική σχέση, ο σκηνοθέτης αποφάσισε στην ταινία να κρατήσει τη σχέση τους σε φιλικό επίπεδο.


 *Πηγές: imdb.com, youtube.com