Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Αν...! Trailer

Δείτε το trailer: Αν...

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης κάνει την πρώτη του προσπάθεια στον κινηματογράφο ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και (φυσικά) ηθοποιός. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της ταινίας πρόκειται για: "ένα παραμύθι για τις σχέσεις, με κεντρικούς ήρωες δύο νέους ανθρώπους της σημερινής εποχής, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα, και με αφηγητές σε αυτό το παραμύθι δύο από τους πιο αγαπημένους ήρωες μίας παλαιότερης εποχής. Τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα Κοκοβίκου. Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα, οι ήρωες της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα, είναι 45 χρόνια μετά ακόμα μαζί, ακόμα ερωτευμένοι και πιο επίκαιροι από ποτέ. Γίνονται για χάρη της ιστορίας μας οι δύο κεντρικοί αφηγητές και λειτουργούν σαν γέφυρα ανάμεσα στη γενιά του τότε και του σήμερα. Η μία γενιά δίνει την σκυτάλη στην επόμενη, σε μία εποχή που όλα μοιάζουν βιαίως να επιστρέφουν στο τότε. Μία ερωτική ιστορία με εμπόδια και ανατροπές που προκαλούνται όχι από τρίτους αλλά από την ίδια τη ζωή. Ενας δυνατός έρωτας που παλεύουν ο καθένας με τον τρόπο του να τον κρατήσουν σε μία εποχή που όλα γύρω τους αλλάζουν. Θα επιβιώσει; Μία σημερινή ερωτική ιστορία, σε μία από τις πιο ερωτικές, διαχρονικές και όμορφες περιοχές της Αθήνας. Την Πλάκα."
Στην ταινία συμμετέχουν πολλά γνωστά ονόματα: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Θέμις Βαζάκα, Μαρία Σολωμού, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Τάκης Σπυριδάκης, Τάσος Ιορδανίδης, ενώ ειδική εμφάνιση ως αφηγητές κάνουν η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου! Η παραγωγή ανήκει στη Village.
Το πρώτο trailer της ταινίας είναι εδώ, με το γνώριμο ύφος και αισθητική που μας έχει συνηθίσει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Η ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το Νοέμβριο του 2012. Σε όσους αρέσουν τα δείγματα γραφής του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στη μικρή οθόνη, θα βρουν ενδιαφέρουσα και αυτή την προσπάθεια του.
Είναι πολύ ευχάριστο πάντως, που τα τελευταία χρόνια συνεχίζουν να υπάρχουν (έστω και λίγες) ελληνικές παραγωγές στο σινεμά!


 *Πηγές: youtube.com, imdb.com

8 σχόλια:

  1. Δείχνει ενδιαφέρον!!! Πολύ καλό βράδυ εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και εγώ νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον!Τουλάχιστον έχει όλες τις προδιαγραφές!Καλό βράδυ και σε εσένα!:)

      Διαγραφή
  2. Κάτι από "Κλείσε τα μάτια", κάτι από "4" και αυτό το εύρημα με το ζεύγος Κοκοβίκου... Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα όσοι "γνωρίζουν" τις προηγούμενες δουλειές, κυρίως σεναριακά και σκηνοθετικά, του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θα βρουν πάρα πολλά κοινά στοιχεία, ιδιαίτερα στην αισθητική και την εικόνα (αναμενόμενο). Για να δούμε λοιπόν πως θα τα πάει και στη μεγάλη οθόνη!:)

      Διαγραφή
  3. Επειδη χτές έβλεπα το "4" στην τηλεόραση, είμαι θετικά επηρεασμένη ως προς το "αν...". Πάντα μου άρεσε ο Παπακαλιάτης ως δημιουργός, τώρα έχει πολύ δυνατό κάστ και αρκετά ενδιαφέρον σενάριο. Αν και...η αφήγηση του ζεύγους Κοκοβίκου μου κάνει Mr and Mrs Smith στην σκηνή της ψυχοθεραπείας...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι δεν έχεις άδικο, θυμίζει!Για το σενάριο η αλήθεια είναι ότι δεν αφήνει το trailer να καταλάβουμε πάρα πολλά, αλλά το καστ αποτελεί ένα καλό πρώτο στοιχείο!:):):)

      Διαγραφή
  4. Είδα την ταινία την πρώτη μέρα προβολής της και έμεινα πολύ ικανοποιημένη! Το trailer είναι πολύ λίγο μπροστά της πραγματικά! Έκανε ένα πολύ καλό και αξιόλογο πρώτο βήμα στο σινεμά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δε μου δόθηκε η ευκαιρία ακόμη να τη δω αλλά σκοπεύω να το κάνω πολύ σύντομα! Οι συντελεστές και ό,τι έχω δει ως τώρα προδιαθέτουν για κάτι πολύ καλό! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!:)

      Διαγραφή