Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

The prince of tides! (1991)




Υπόθεση: Μετά από μία ακόμη απόπειρα αυτοκτονίας της αδερφής του, ο Tom πηγαίνει στην πόλη για να της συμπαρασταθεί. Εκεί βρίσκεται "αντιμέτωπος" με την ψυχολόγο της αδερφής του, που ζητά να μάθει περισσότερα τόσο για εκείνη όσο και για τα παιδικά τους χρόνια. Καθώς οι δυο τους έρχονται κοντά, οι πληγές του παρελθόντος έρχονται στην επιφάνεια.


Ένας άντρας με διαλυμένα παιδικά χρόνια και έναν προδομένο γάμο, μία γυναίκα πιεσμένη που ζητά στήριγμα. Ο ένας μοιάζει να βρίσκει την παρηγοριά που αναζητά στον άλλο και τον βοηθά να γιατρέψει τις πληγές. Εκείνος έχει να αντιμετωπίσει μία "βαριά" οικογενειακή σκιά από το παρελθόν, μία διαταραγμένη σχέση με τη μητέρα του και την απιστία της γυναίκας του. Εκείνη βρίσκεται εγκλωβισμένη σε έναν γάμο που ουσιαστικά έχει τελειώσει και σε ένα στερεότυπο ζωής που δεν της ταιριάζει. Πρέπει να αντιμετωπίσουν ό,τι απέφευγαν τόσο καιρό, αλλά και να πληρώσουν το τίμημα των επιλογών τους.
Ένα έργο που αν και φαινομενικά δείχνει για απλά μία ακόμα ιστορία αγάπης, έχει και αρκετά σκληρά σημεία. Προσπαθεί να καλύψει όλα τα φάσματα καθώς δε λείπει ούτε το δράμα, ο έρωτας, το μυστήριο, ακόμη και το χιούμορ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταφέρνει να ισορροπήσει πάντα σε ικανοποιητικό βαθμό). Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Pat Conroy, ενώ πίσω από την κάμερα συναντάμε για ακόμα μία φορά την Barbra Streisand, η οποία φαίνεται να τα βγάζει πέρα αρκετά καλά. Δεν παρέλειψε φυσικά να προσθέσει και μία "νότα" αλήθειας στο έργο, καθώς ο γιος της παίζει στην ταινία, υποδυόμενος τον... γιο της. Ακόμη, η μουσική της ταινίας είναι (δε θα μπορούσε και διαφορετικά) αρκετά προσεγμένη. Στην ταινία παίζουν οι Barbra Streisand, Nick Notle, Blythe Danner, Kate Nelligan, Jeroen Krabbe, Melinda Dillon και George Carlin. Η ταινία ήταν υποψήφια για επτά Oscar και δύο Golden Globes. Δείτε το trailer: The prince of tides




*Πηγές: youtube.com, imdb.com

6 σχόλια:

  1. Καλέ που το θυμήθηκες?? παλιό αλλά εργάρα!!
    φιλιά και καλή βδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτυχε να το ξαναδώ πριν λίγες μέρες και το θυμήθηκα!Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει!Καλή εβδομάδα και σε σένα!:)

      Διαγραφή
  2. το ίδιο σχόλιο ήθελα να σου αφήσω!!!
    πού το θυμήθηκες??????
    υπέροχο!!!! ωραία ιδέα μου έβαλες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!Είπα να θυμηθούμε τα παλιά!:)Χαίρομαι που σου αρέσει!!!:)

      Διαγραφή
  3. classic ftom the past!Αγαπημένο αλλα ατύχησε τόσο πολύ εκείνη την χρονιά στα oscars...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε κάνει αίσθηση (και με τον τρόπο που σατιρίστηκε από τον Billy Crystal) αλλά υπήρχε και εξαιρετικός ανταγωνισμός εκείνη τη χρονιά!Δυστυχώς αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο με κάποια ταινία ή ηθοποιό, αλλά αν αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές καλές ταινίες μαζεμένες σε μία χρονιά τότε δεν πειράζει!:):)

      Διαγραφή