Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Road to the Oscars! (The Critics' Choise Movie Awards!!!)

    
   Με την αρχή της χρονιάς έχουμε και τα πρώτα μεγάλα βραβεία της σεζόν! Λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά του σινεμά, ξεκινάμε με τα βραβεία Critics’ Awards, ενώ τη βδομάδα ολοκληρώνουν τα "χρυσά" βραβεία Golden Globes Awards (15/1)! Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με τα βραβεία των κριτικών!
    Με υποψηφιότητες που μοιάζουν να θέλουν να ευχαριστήσουν όλες τις πλευρές, αλλά έχουν και  κάποιες απουσίες τα φετινά βραβεία. Οι ταινίες The Artist, The Help και The Descendants προηγούνται στον αριθμό των υποψηφιοτήτων, ενώ ακολουθούν οι ταινίες Hugo, Moneyball και Drive.
    Στην κατηγορία Best Picture φαβορί θεωρούνται οι ταινίες The Artist και The Help (και όχι άδικα, η πρώτη για κινηματογραφικά συναισθηματικούς λόγους και η δεύτερη για τις ερμηνείες των ηρωίδων).
    Στις δύο μεγάλες κατηγορίες των ηθοποιών (πρώτου αντρικού και πρώτου γυναικείου ρόλου) ξεχωρίζουν ο Jean Dujardin (The Artist) και ο George Clooney (The Descendants), ενώ δυναμικά ανεβαίνει και ο Micheal Fassbender (Shame), για μία προκλητική ταινία αλλά με πολλές καλές κριτικές. Στις γυναίκες ξεχωρίζουν με διαφορά η Meryl Streep (The Iron Lady) και η Viola Davis (The Help), ενώ ακολουθεί η Michelle Williams (My week with Marilyn). Η υποψηφιότητα της Charlize Theron (Young Adult), αν και η ίδια είναι εξαιρετική ηθοποιός, φαίνεται να στηρίζεται μόνο στο βάρος του ονόματός της, καθώς ο ρόλος της δεν της επιτρέπει να αναδειχθεί. Από τις υποψηφιότητες ηχηρή είναι η απουσία της Glenn Close (Albert Nobbs).
    Για το δεύτερο αντρικό ρόλο δεν παρουσιάζεται κάποια ισχυρή υποψηφιότητα, με εξαίρεση ίσως αυτή του Nick Notle (War Horse). Σε αντίθεση, στο δεύτερο γυναικείο ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες της Octavia Spencer (The Help) και η Berenice Bejo (The Artist).
    Και πάμε τώρα πίσω από τις κάμερες! Για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας προηγούνται ο Martin Scorsese (Hugo), που έκανε μία από τις καλύτερες ταινίες 3D της χρονιάς, και o Steven Spielberg (War Horse). Από τα σενάρια ξεχωρίζουν το The Artist για πρωτότυπου σεναρίου, ενώ ακολουθεί το Midnight in Paris, και το The Help για προσαρμοσμένου σεναρίου.
    Στις υπόλοιπες κατηγορίες συνοπτικά, στην κατηγορία Action Movie ξεχωρίζει το Drive,  στην κατηγορία Comedy Movie προηγούνται οι ταινίες Midnight in Paris και Muppets, ενώ, τέλος, στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας ξεχωρίζουν οι ταινίες A Separation και The skin I live in.
    Τα αποτελέσματα των αποψινών βραβείων και εκείνα από τις Χρυσές Σφαίρες μπορούν να μας δώσουν μια γεύση για τα φετινά βραβεία Όσκαρ και τις "προθέσεις" τους!
    Εν αναμονή, λοιπόν, και ακολουθούν περισσότερα για τα "χρυσά" βραβεία!
 
Αναλυτικά οι υποψηφιότητες: http://www.imdb.com/oscars/nominations/critics-choice
 
*Πηγές: imdb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου