Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Critics' Choice Awards winners!


     Με δύο μικρές ανατροπές και δύο απογοητεύσεις τα χθεσινά βραβεία! Όπως ήταν αναμενόμενο οι ταινίες The Artist και The Help κυριάρχησαν στα χθεσινοβραδινά βραβεία! Η ταινία The Help κατάφερε να αποσπάσει τα βραβεία πρώτου γυναικείου και δεύτερου γυναικείου ρόλου (Viola Davis, Octavia Spencer), ενώ η ταινία The Artist τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας της χρονιάς! Ο George Clooney κατάφερε να κερδίσει το βραβείο του πρώτου αντρικού ρόλου, ενώ η ταινία Midnight in Paris το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Καλύτερη ταινία δράσης για φέτος σύμφωνα με τους κριτικούς η ταινία Drive και καλύτερη ξενόγλωσση η ταινία A Separation.
      Ως εδώ όλα καλά! Μικρή ανατροπή, όμως, όπως ήδη θα έχετε προσέξει, είχαμε στο βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου, καθώς το απόλυτο φαβορί, Meryl Streep, έχασε από τα κατά τα άλλα άξια αντίπαλο Viola Davis! Στο βραβείο δεύτερου αντρικού ρόλου είχαμε ακόμη μία μικρή ανατροπή, αφού ο Christopher Plummer (Begginers) αποτέλεσε την έκπληξη της βραδιάς.
      Στον αντίποδα, θεωρώ ότι άδικη ήταν η νίκη της ταινίας Bridesmaids ως καλύτερη κωμωδία της χρονιάς, σε μία κατηγορία με άλλες υποψηφιότητες που αποτελούν πολύ καλύτερες προτάσεις. Μία ταινία που χαρακτηρίσηκε ως σχόλιο-σάτιρα για τις ρομαντικές κομεντί με ανάλογο ύφος και με καλό καστ ηθοποιών, που όμως με τα χοντροκομμένα αστεία και τις φάρσες δεν καταφέρνει να προτείνει κάτι παραπάνω.
       Τέλος, το βραβείο καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου κέρδισε το Moneyball, μία ταινία που από τη μία καταφέρνει να δείξει την εμπορική πλευρά του αθλητισμού, από την άλλη, όμως, είναι μία επίπεδη ταινία, που το όνομα του Brad Pitt είναι αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε υποψηφιότητες που έχουν να που πολλά περισσότερα.

Αναλυτικά οι νικητές: http://www.imdb.com/oscars/nominations/critics-choice

*Πηγές: imdb.com

1 σχόλιο:

  1. katevazw to "the help" gia na mporw na exw apopsi...bravo omws se olous toys nikhtes, estw kai an to "bridesmaids" einai ontws too american...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή